torstai 26. helmikuuta 2015

Shoppailua pikkuherran kanssa

Huonosti nukutun yön jälkeen hieman pelotti, mitä päivä tuo tullessaan. Mieheni lähti aikaisin työreissulle ja minä olin suunnitellut meneväni V:n kanssa Ideaparkkiin, koska meillä kerrankin on auto käytössä päivällä. En ole ollut V:n kanssa kaksin missään yhtä kaukana, joten mietitytti, miten meillä sujuu automatkat. Kaupoilla kulkemiseen varauduin rattaiden lisäksi kantorepulla, jonka säädin nyt ensimmäistä kertaa niin, että V:n kasvot ovat minusta pois päin. Kotona testailin ja totesin, että pitäsi saada jokunen sentti vyötärölle, jotta kantorepun saisi hyvin istumaan. Otin repun kuitekin mukaan ja onnekseni sitä ei tarvittu.


Turhaa pelkäsin, matkat menivät kuin unelma! Jes! V nukkui molemmat matkat ja kertaakaan ei kuulunut kitinää :) Lisäksi voin todeta V:n olevan mitä ihanin kauppakaveri. Siellä hän vain hymyili ja naureskeli muille. Olimme reissussa noin neljä tuntia ja vain muutaman kerran kaupoilla kitisi. Yksi muurahaisbody oli pakko ostaa vain koska V niin riemastui kun näytin sitä hänelle. Testasin kotona uudestaan ja edelleen V innostui bodyn nähdessään. 


Nyt on V:llä ulkovaatteita jo ensi talveksikin. Toivottavasti ovat sopivia. Toppahaalaria en vielä löytänyt, mutta onneksi meillä on syksylle kevythaalari jo valmiina. Haluaisin V:lle jonkun ihanan pirteäkuosisen toppahaalarin kun nämä muut ovat yksivärisiä. Kesäksi on nyt myös uimavarustus hankittu :) Itselleni ostin kevyen hupparin, jonka voin nakata niskaan jumpalle mennessä. 





Koska mieheni on yön yli työreissussa, tuli siskoni viihdyttämään meitä. Kivaa! :D Ihanaa, että ei tarvitse olla ainoa aikuinen, koska olen muuten hieman pelkuri yöllä. Kuinka pelottavia kaikki narahdukset ja kolinat ovatkaan! Kerrostalossa tuntui jotenkin turvallisemmalta, mutta kyllä muuten on ihanampaa asua maantasalla...tai noh, ötökät, jos saisi vielä pois sisältä. Niin ja kaipaan kyllä meidän lasitettua parveketta. Sitä taitaa kaivata kissatkin.

Kissat löytää muuten meillä aina ostoskassista, jos ne jättää hetkeksikään lattialle.

tiistai 17. helmikuuta 2015

Meidän päivä

Ajattelin tehdä postauksen meidän yhdestä normaalista päivästä. Tässä siis yksi päivä viime viikolta.

V heräsi hieman ennen kahdeksaa ja hain hänet omasta sängystä pötköttelemään viereeni. T oli tuolloin lähtenyt jo töihin. Noin 8.15 nousimme ja ensimmäisenä oli vuorossa vaipan ja vaatteiden vaihto. Tämän jälkeen V pääsi leikkimään lattialle ja minä annoin kissoille ruokaa. Sitten ensin oma oma ja sen jälkeen V:n aamupala. Kun V sai syötyä, jatkoi hän leikkimistä ja minä otin kahvikupposen mukaan (ja muutaman palan suklaata :P ) ja menin V:n kanssa leikimään lattialle. Puoli kymmenen maissa V:lle tuli väsy ja laitoin hänet vaunuihin nukkumaan. 


V:n nukkuessa laitoin pyykit koneeseen, laittauduin itse päivään, siistin hieman kotia ja leikin kissojen kanssa. Pikkuiset väsähtivät vierekkäin tuolille, mikä on todella harvinaista.


11.20 V heräsi iloisena ja jatkoimme leikkimistä. Lisäksi valokuvasin hieman ihania tulppaaneja. 12.20 annoin V:lle maitoa ja sen jälkeen taas lisää leikkimistä. 13.45 lähdimme pienelle vaunulenkille ihanaan aurinkoiseen talvikeliin ja V nukkuikin 15.10 asti. V:n nukkuessa söin itse ja join kahvia, jonka kanssa nautin viikonlopulta jäänyttä omenapiirakkaa. Kahvitellessa luin blogeja. 


V:n herättyä hän sai päiväruoan ja siskoni tuli kylään. Siskoni leikkiessä V:n kanssa minä laitoin ruokaa. Neljän jälkeen äitini poikkesi hakemaan siskoni kotiin ja V sai katsella syöttötuolissa kun minä tein ruoan valmiiksi. Viideltä T tuli kotiin ja söimme kanaa sekä perunaporkkanamuusia. V söi tämän jälkeen maitoa ja kuuden jälkeen lähdimme kaikki kolme pienelle vaunulenkille lähikauppaan. Seitsemältä oli kotijumpan aika ja V oli tietysti mukana toiminnassa. Erityisen hauskaa V:stä on, kun hän saa olla painona :) Jumpan jälkeen V pääsi saunaan ja kylpyyn ja siinä lomassa myös minä ja T, tosin vuorotellen. Kahdeksalta oli V:n iltapuuron aika, jonka jälkeen V sai vielä leikkiä, koska ei vaikuttanut väsyneeltä. Yhdeksän maissa iltamaito nassuun, jonka jälkeen V nukahti. Kymmenen aikaan oli uniaika minulle ja T:lle.


Näin meillä :)


keskiviikko 4. helmikuuta 2015

DIY tyynynpäällinen ja muutoksia nukkumajärjestelyissä

Tein jokin aikaa sitten hopeisella kangasvärillä kuvioita valkoiseen tyynynpäälliseen. Apuna tässä käytin erikokoisia perunan paloja, joilla painoin kuviot tyynynpäälliseen. Lopuksi lisäsin väriä tyhjiin kohtiin pensselillä. Bongasin idean netistä ja kuvio on saanut innoituksen Ferm Livingin kuosista. Ehkä olisi mustalla tullut kivempi, mutta tällä mennään ja hopea sopii ainakin pojan huoneeseen paremmin. Vielä on toinen valkoinen tyynynpäällinen odottamassa kaapissa kuvioitaan. Jos joku innostuu kokeilemaan, niin vinkkinä, että ei kannata tehdä liian matalia paloja, jotta perunasta saa hyvin kiinni. Lisäksi muista laittaa päällisen sisään esim. paperia suojaamaan päällisen toista puolta.



V on siirtynyt muutama viikko sitten omaan huoneeseen nukkumaan, kuten kuvasta näkyy. Tarkoitus oli samalla vähentää yösyömiset kahdesta yhteen ja siinä ollaan onnistuttu kohtuu hyvin. Silloin tällöin tulee V:lle itku puolen yön tienoilla, jolloin mies on mennyt rauhoittamaan pojan uneen. V on kuitenkin ennen nukkumaan menoa syönyt puuroa ja saanut maitoa, joten enemmän tuo on tottumuksesta heräilyä. Meillä on ollut tuossa lattialla pari patjaa, jolloin pojan saa rauhoitettua viereen. Lisäksi saan näin syötettyä makuulteen. Siirtäminen omaan huoneeseen on myös vähentänyt muita heräilyjä yöllä, mikä oli tässä tavoitteena.


Sängyn lisäksi siirsimme huoneeseen vanhan sohvamme. Ajatus oli hankkia lepotuoli, mutta kokeillaan nyt ensin tällä sohvalla kun se kerran on jo valmiiksi olemassa. 

Tässä kaksi leidiä, jotka ovat aina siellä missä tapahtuu :)



maanantai 2. helmikuuta 2015

Vauvatavarat - Vaunut, turvakaukalo ja lämpöpussi esittelyssä

Hieman yli puoli vuotta on kulunut äitinä. Aika on mennyt nopeaa ja ollut aivan ihanaa. Olemme onnekkaita, koska poikamme on ollut helppo tapaus. Ennen poikamme syntymää hankintoja tuli tehtyä paljon. Tässä ajatuksiani ja kokemuksia meidän matkajutuista.

Yhdistelmävaunut - Gesslein F6 Fin
Olen ollut pääasiassa tyytyväinen vaunuihimme. Poika mahtuu vielä untuvapussin kanssa vaunukoppaan ja nukkuukin niissä melkein kaikki päiväunensa. Hänet saa hyvin suojaan tuulelta, koska kuomu ulottuu hyvin pitkälle. Lisäksi käytämme kuomunsuojaa. Vaunuissa tuli mukana isot talvipyörät, jotka ovat olleet nyt tarpeen. Ennen lumen satamista käytimme pienempiä kääntyviä ja tarvittaessa lukittavia etupyöriä. Tuolloin kaupoilla oli todella kiva vaunutella, isoilla pyörillä on huomattavasti vaikeampaa. Vaunuissa on heittoaisa, mutta sitä ei olla vielä käytetty. Sille tulee varmaan käyttöä sitten kun siirrymme vaunukopasta rattaita käyttämään. Kokonsa puolesta vaunut ovat olleet hyvät, kotona niille on juuri sopivan kokoinen paikka kodinhoitohuoneessa. Siinä kävi hieman tuuri, koska emme mitanneet mahtuvuutta etukäteen. Ovat myös mahtuneet hyvin pieneen hissiin. Yksi huono puoli vaunuissamme on ilmennyt. Ne natisevat etenkin pakkasella todella ärsyttävästi. Pieni asia, mutta potuttava.


Turvakaukalo - Maxi-Cosi Cabriofix
Tämän käytettävyyteen en ole ollut kovin tyytyväinen. Kolaria ei onneksi ole sattunut, joten kaukalon tärkeimmästä ominaisuudesta, turvallisuudesta ei ole kokemusta. Plussaa kaukalo saa siitä, että on kevyt kantaa ja helppo laittaa vöilläkin kiinni tarvittaessa. Lisäksi kaukalon valjaat toimivat hyvin ja poika viihtyy kaukalossa. Omassa autossa käytämme Isofix-jalustaa, mutta välillä minulla on ollut hankaluuksia ottaa kaukalo irti jalustasta tai no todellisuudessa melkein aina kaukalo irtoaa vasta toisella yrittämällä. Aurinkosuoja ei myöskään ole kovin hyvä, koska se on hankala laittaa kiinni. Käytämme kaukalossakin lisäsuojana kuomunsuojaa. Meillä on niitä kaksi, jolloin ei tarvitse olla koko ajan siirtämässä suojaa kaukalon ja vaunujen välillä.  Meillä on adapterit, joilla kaukalon saa kiinni vaunujemme runkoon. Olemme käyttäneet niitä kaupoilla ja ovat kyllä hintansa arvoiset vaikka niissäkin tuo lukitussysteemi on todella epäkäytännöllinen. Kaukaloa adaptereihin kiinni laitettaessa meinaavat adapterit usein valahtaa alas (ovat käytössä löystyneet) ja kaukaloa irroittaessa tulee painaa kahta nappia yhtä aikaa ja samalla nostaa. Näin ollen kaukalon joutuu nostamaan pitäen kiinni kaukalosta molemmilta sivuilta, eikä sen kantokahvasta. Kun lapsi painaa hieman enemmän, nostaminen tulee vaikeaksi. Aivan naurettava systeemi minusta. Löysin tähän vanhan kuvan ja oi, että kun V näyttää pikkuiselta!


Lämpöpussi - Baby's Only
Tämä on ollut ihan huippu! Kaunis, käytännöllinen ja kestävä. Tämä on meillä ollut vakiona kiinni turvakaukalossa, jolloin kaupoilla tai kylässä käydessä ulkovaatteet voi unohtaa...pipo ja hanskat tietysti ovat käytössä, mutta haalaria olemme käyttäneet kaukalossa ehkä kerran. Usein jalkoihin laitamme vain villasukat ja jonkun hupparin tai neuleen yläosaan. Pussin saa edestä kokonaan auki tarvittaessa, jolloin pojalle ei tule kuuma.


Ihanaa alkanutta viikkoa! <3