maanantai 8. joulukuuta 2014

Kissat ovat vieneet sydämeni

Olen rakastanut kissoja siitä lähtien kun meille tuli ensimmäinen kissamme maatiaiskolli Nappi. Olin tuolloin ala-asteella ja koen, että Nappi oli yksi parhaimmista lapsuuden- ja nuoruudenystävistäni. Lapsuuteni valokuvat sekä piirrokset ovatkin täynnä kissoja. Nappi eli pitkän ja, ainakin itse uskon, onnellisen elämän. Hän oli maailman kiltein kissa. Vieläkin on Nappia ikävä.

Nappi

Muutettuani pois kotoa elin pitkään ilman kissaa, kunnes noin kolme vuotta sitten meille muutti pyhä birma Noelle. Muistan kun ajoimme itsenäisyyspäivänä katsomaan Noellea ja hänet nähdessäni silmät kostuivat; niin söpö, että sanotuksi ei saa! Joulun jälkeen hän sitten kotiutui meille. Koimme pian, että Noelle on liikaa yksin kotona ja päätimme hankkia hänelle kaverin. Toinen pyhä birma Nessa muutti meille noin vuoden päästä. Tässä hieman tietoa näistä neidoista.

Noelle – Ruskeatabbynaamio pyhä birma
Söpöliini. Isot siniset silmät ja upea kaulus. Mielestäni hyvin kuvauksellinen ja onkin koristanut Pyhä Birma lehden kantta sekä on vuoden 2015 kalenterissa. Laiheliini. On kiintynyt minuun ja nukkuu aina tyynylläni, usein nojaten minuun. Rakastaa hiuksia (niitä on niiin kiva syödä). Pelkää meidän pikkumiestä. Meidän stressipeikko. Raapii ikkunoita ja ovia, onneksi ilman kynsiä. Inhoaa matkustamista ja onki usein oksentanut autoon ja muutaman kerran pissannutki…jiihaa. Nykyään annamme hänelle matkapahoinvointilääkettä. Luulee olevansa Tarzan, mutta aina ei ihan onnistu noi hypyt.
Noelle
Nessa – Sinitabbynaamio pyhä birma
Kaunotar. Silkin pehmeä turkki (en tiedä mitään niin silkkistä), upea häntä ja kauniit kasvot. Kuvat eivät tuo hänen kauneutta esille. Oli kerran näyttelyssä ja pärjäsi hyvin, mutta stressasi sen verran, että emme uudestaan häntä ole näyttelyyn vieneet. On kiintynyt mieheeni ja muutenkin on miesten nainen :) Antaa pikkumiehen ”silittää”, mutta pelkää muita lapsia paljon. Rakastaakin silittämistä ja ei antaisi lopettaa. Innostuessaan puree. Tulee syliin kun itse haluaa. Herkkupeppu. Tunkee aina ensin ruokakupille. Kuulee aina kun jogurttipurkki avataan. Myös kaikki kukat/heinät menisivät alas ja sen vuoksi meillä on niitä vaikea pitää.

Nessa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti