tiistai 21. huhtikuuta 2015

Ihanat pionit

Olimme viikonloppuna käymässä Tampereella Supermessuilla keskittyen lähinnä messujen puutarhapuoleen. Mukaan lähti vartettu rosmariini, mohitominttu, mansikkaminttu ja seitsemän kiinanpionin taimea. Olin katsonut pionit etukäteen Pionien Kodin nettisivuilta ja kappas vaan, heidän valikoimansa messuilla oli todella kattava ja löysin kaikki seitsemän! Tekisi silti mieli kesäkuussa poiketa Taivassalossa ihailemassa heidän pioniloistoaan :) Tässä hieman syitä, miksi ostin juuri kyseiset seitsemän pionia.

Festiva Maxima: Tämä on ainut aikainen kiinanpioni, minkä ostin ja suurin syy oli juurikin kukinnan ajoitus. Lisäksi väri miellytti.
Kuva täältä
Mother's Choice: Kukan todella kaunis muoto, väri, vahvat varret ja nimi oli plussaa :)
Kuva täältä
Barbara: Tällä pionilla on vahvat varret, joten se ei välttämättä tarvitse tuentaa
Kuva täältä
Angel Cheeks: Kukan ihana pastelliväri
Kuva täältä
Susie Q: Matalampi pioni
Kuva täältä
Elsa Sass: Kukan ruusumainen muoto ja tämä on lisäksi myöhäisin valkoinen kiinanpioni
Kuva täältä
Glory Hallelujah: Myöhäisin kiinanpioni
Kuva täältä
Väri ja muoto oli toki kaikissa kriteeri. Halusin valkoisia, vaaleanpunaisia ja pinkkejä kerottuja kukkia. Lisäksi halusin osan pioneista olevan matalampia, koska istutamme ne kahteen riviin. Niin ja pionipenkin kukintaa pidentämään halusin sekä aikaisin, että myöhään kukkivia pioneita.

Aluksi ajatus oli istuttaa pionit autopaikan viereen tulevaan istutusaltaaseen, mutta luin, että pionit kannattaa istuttaa kohopenkkiin, jolloin vesi ei jää juurille makaamaan. Kohopenkin paikka on katsottu ja pionit tulevat niin, että olohuoneesta ja terassilta niitä voi ihailla. Nyt täytyisi sitten päättää, mitä pionien kanssa laitetaan samaan penkkiin, koska totuushan on, että luultavasti pari vuotta saamme pionien kukintaa odotella. Sipulikukkia ja matalajuurisia perennoja, mutta mitä? Ehdotuksia otetaan vastaan!

2 kommenttia:

  1. Pionit on niin kauniita!! Vähän kyllä nyt kadehdittaa. Oliko noissa hyvät messualet? Pakko saada itekin tänä kesänä joku pioni kasvamaan, vielä ei täällä oo asiaa istutushommiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Kunhan vain kasvaisivat ja kukkisivat hyvin. Olisi niin ihanaa, jos tänä kesänä jo jonkun kukan edes saisi. Messualea ei ollut, joten hieman kalliiksi tuli tämä innostus :) Ja siis mekin istutetaan nämä vasta toukokuussa, jotta yöpakkaset eivät vahingoita taimia.

      Poista