keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Olipa kerran joulu

10-vuotias siskoni kirjoitti koulussa ihanan joulutarinan, jonka haluan jakaa teille. Olen hieman lyhentänyt tarinaa, koska hän intoutui kirjoittamaan melkein romaanin :) Tämän tarinan myötä haluankin toivottaa kaunista ja rauhallista joulua teille!

JOULU

Olipa kerran joulu. Elettiin vuotta 2014 ja jouluun oli päivä aikaa. Joulupukin kylässä Korvatunturilla oli täysi tohina päällä. Tontut pakkasivat Joulupukin rekeen joululahjoja, lumihiutaleita lensi taivaalla ja koko Korvatunturi oli aivan lumen peitossa. Pikkutontut söivät suklaata ja tutkivat lahjalistoja, jotka maailman lapset olivat lähettäneet Joulupukille. Korvatunturilla oli selvästi kaikilla kiire, koska paljon oli vielä tekemättä. Piparit olivat leipomatta, joulukuusi hakematta ja koristelematta, jouluruoka tekemättä, joulupuuro keittämättä ja lahjoja paketoimatta. Suurin ongelma oli, että joka paikka oli siivoamatta. Lahjapapereita oli siellä täällä, lasten pulkkia ja liukureita oli pitkin pihaa, ja lahjasäkkejä vielä ilman lahjoja. Joulukalentereita oli joka paikassa. Joulukuusen tähtikin oli hukassa ja tonttulakkeja löytyi mitä omituisimmista paikoista. Petteri Punakuono ja muut porot odottelivat tallissa ruokaa.  Jouluisin kuuluisi olla rauhallista, mutta Korvatunturista ei voinut nyt sanoa samaa. Joulupukin harjatessa kammalla pitkää partaansa Joulumuori kaatoi glögiä itselleen ja ajatteli, miten ihmeessä he ehtisivät saada paikat siistiksi ja lahjat pakatuiksi ennen kuin Joulupukin tulisi lähteä matkaan. ”Nyt tarvitaan joulun taikaa”, hän ajatteli.

Viisivuotias tonttupoika Joonas pelkäsi, ettei hän saisi lainkaan joululahjoja, jollei Joulupukki pääsisi matkaan. Joonas yritti keksiä keinoa, miten kaikki saataisiin kuntoon jouluaattoon mennessä. Yhtäkkiä hän keksi keinon. Tontut rakastavat riisipuuroa ja niin hän tekikin suunnitelman Joulumuorin kanssa. Joulumuori ilmoitti pian tontuille: ”Minä lupaan keittää puolet enemmän riisipuuroa, jos lupaatte siivota koko Korvatunturin heti”. Koska tontut todella rakastivat riisipuuroa, he suostuivat suunnitelmaan. Alkoi suuri siivousurakka. Joku ruokki porot, joku siivosi sisällä ja toinen ulkona, joku löysi joulukuusen tähdenkin ullakolta. Joulumuori keitti puuroa ja kolme tonttua lähti hakemaan joulukuusta. Kokkitontut ryhtyivät kinkun paistoon ja tekemään laatikoita. Paketointitontut paketoivat lahjoja ja lastaajatontut lastasivat niitä Joulupukin rekeen. Muutaman tunnin päästä Korvatunturi alkoikin näyttää jo siistimmältä. 

Kun joka paikka oli siivottu, kuusi haettu ja koristeltu, piparit leivottu ja riisipuuro keitetty, kaikki tontut kokoontuivat Joulupukin kylän aukiolle ja Joulupukki sanoi heille: ”Hyvää työtä tontut! Te olette saaneet Korvatunturin siivottua. Nyt voi alkaa joulutanssit”. Tuolloin soittotontut alkoivat soittaa joululauluja. Tontut tanssivat joulukuusen ympärillä laulaen kokoillan. Kun kaikki laulut olivat soitettu ja tanssittu moneen kertaan, tontut menivät tyytyväisinä nukkumaan. Huomenna olisi jouluaatto ja kaikki oli valmista.

Aattoiltana Joulupukki pääsi valjastamaan poronsa ja lähti matkaan. ”Ilmaan porot!”, huusi Joulupukki. Porot lähtivät juoksemaan ja nousivat ilmaan. Ennen kuin Joulupukki poroineen hävisi näkyvistä, hihkaisi Joulupukki Korvatunturin tontuille ”Hyvää joulua!”.

1 kommentti:

  1. <3 Taitavia tarinankertojia molemmat tyttöset <3

    VastaaPoista