maanantai 2. helmikuuta 2015

Vauvatavarat - Vaunut, turvakaukalo ja lämpöpussi esittelyssä

Hieman yli puoli vuotta on kulunut äitinä. Aika on mennyt nopeaa ja ollut aivan ihanaa. Olemme onnekkaita, koska poikamme on ollut helppo tapaus. Ennen poikamme syntymää hankintoja tuli tehtyä paljon. Tässä ajatuksiani ja kokemuksia meidän matkajutuista.

Yhdistelmävaunut - Gesslein F6 Fin
Olen ollut pääasiassa tyytyväinen vaunuihimme. Poika mahtuu vielä untuvapussin kanssa vaunukoppaan ja nukkuukin niissä melkein kaikki päiväunensa. Hänet saa hyvin suojaan tuulelta, koska kuomu ulottuu hyvin pitkälle. Lisäksi käytämme kuomunsuojaa. Vaunuissa tuli mukana isot talvipyörät, jotka ovat olleet nyt tarpeen. Ennen lumen satamista käytimme pienempiä kääntyviä ja tarvittaessa lukittavia etupyöriä. Tuolloin kaupoilla oli todella kiva vaunutella, isoilla pyörillä on huomattavasti vaikeampaa. Vaunuissa on heittoaisa, mutta sitä ei olla vielä käytetty. Sille tulee varmaan käyttöä sitten kun siirrymme vaunukopasta rattaita käyttämään. Kokonsa puolesta vaunut ovat olleet hyvät, kotona niille on juuri sopivan kokoinen paikka kodinhoitohuoneessa. Siinä kävi hieman tuuri, koska emme mitanneet mahtuvuutta etukäteen. Ovat myös mahtuneet hyvin pieneen hissiin. Yksi huono puoli vaunuissamme on ilmennyt. Ne natisevat etenkin pakkasella todella ärsyttävästi. Pieni asia, mutta potuttava.


Turvakaukalo - Maxi-Cosi Cabriofix
Tämän käytettävyyteen en ole ollut kovin tyytyväinen. Kolaria ei onneksi ole sattunut, joten kaukalon tärkeimmästä ominaisuudesta, turvallisuudesta ei ole kokemusta. Plussaa kaukalo saa siitä, että on kevyt kantaa ja helppo laittaa vöilläkin kiinni tarvittaessa. Lisäksi kaukalon valjaat toimivat hyvin ja poika viihtyy kaukalossa. Omassa autossa käytämme Isofix-jalustaa, mutta välillä minulla on ollut hankaluuksia ottaa kaukalo irti jalustasta tai no todellisuudessa melkein aina kaukalo irtoaa vasta toisella yrittämällä. Aurinkosuoja ei myöskään ole kovin hyvä, koska se on hankala laittaa kiinni. Käytämme kaukalossakin lisäsuojana kuomunsuojaa. Meillä on niitä kaksi, jolloin ei tarvitse olla koko ajan siirtämässä suojaa kaukalon ja vaunujen välillä.  Meillä on adapterit, joilla kaukalon saa kiinni vaunujemme runkoon. Olemme käyttäneet niitä kaupoilla ja ovat kyllä hintansa arvoiset vaikka niissäkin tuo lukitussysteemi on todella epäkäytännöllinen. Kaukaloa adaptereihin kiinni laitettaessa meinaavat adapterit usein valahtaa alas (ovat käytössä löystyneet) ja kaukaloa irroittaessa tulee painaa kahta nappia yhtä aikaa ja samalla nostaa. Näin ollen kaukalon joutuu nostamaan pitäen kiinni kaukalosta molemmilta sivuilta, eikä sen kantokahvasta. Kun lapsi painaa hieman enemmän, nostaminen tulee vaikeaksi. Aivan naurettava systeemi minusta. Löysin tähän vanhan kuvan ja oi, että kun V näyttää pikkuiselta!


Lämpöpussi - Baby's Only
Tämä on ollut ihan huippu! Kaunis, käytännöllinen ja kestävä. Tämä on meillä ollut vakiona kiinni turvakaukalossa, jolloin kaupoilla tai kylässä käydessä ulkovaatteet voi unohtaa...pipo ja hanskat tietysti ovat käytössä, mutta haalaria olemme käyttäneet kaukalossa ehkä kerran. Usein jalkoihin laitamme vain villasukat ja jonkun hupparin tai neuleen yläosaan. Pussin saa edestä kokonaan auki tarvittaessa, jolloin pojalle ei tule kuuma.


Ihanaa alkanutta viikkoa! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti