torstai 9. huhtikuuta 2015

Jenkkeihin vauvan kanssa

Olen ollut lauantaista asti mahataudin kourissa ja eilen oli pahin hetki. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, että tauti on helpottumassa. Jes! Mutta nyt aiheeseen :) Olemme lähdössä jenkkeihin pariksi viikoksi lomailemaan. Oi, että kuinka sitä odottaa innostuneena, mutta myös hieman peloissaan. Pelko liittyy vauvan kanssa matkustamiseen koneessa ja autolla. Lennot ovat todella pitkät, mutta onneksi meillä on vain yksi vaihto. Lennoille voi saada varattua lapselle sellaisen seinästä aukeavan korin, mutta sen saanti selviää vasta hieman ennen lentoa. No sylissä sitten, jos ei tuota koria saada. Onneksi veljeni lähtee mukaan, joten hänkin saa hieman auttaa. Kaikki vinkit lennolle otetaan vastaan! Kivaa muuten nähdä miltä suurin matkustajakone näyttää :D

Kuva täältä
Vauvan kori Kuva täältä
Toinen asia, mikä on aiheuttanut huomattavasti mietintää on matkarattaat ja turvakaukalo. Molemmat pitää saada mukaan. Aluksi ajattelimme vuokrata turvakaukalon auton kanssa, mutta hieman asiaa tutkittuani en ikinä uskaltaisi autovuokraamosta turvakaukaloa vuokrata. Niiden turvallisuudesta ei ole mitään takeita ja vuokrafirmat eivät opasta ollenkaan niiden laittamisessa paikalleen, eikä ohjeita ole. Lisäksi kaukalot ovat usein todella kuvottavassa kunnossa. Näin ainakin Googlen hakutulokset kertoivat. Turvallisinta on siis ottaa oma kaukalo mukaan. Lennämme Lufthansan operoimilla lennoilla kaikki matkat, joten matkatavaroiden kanssa tulee noudattaa heidän ohjeitaan. Vauva saa ottaa ilman lisämaksua yhden laukun ruumaan ja turvakaukalon tai matkarattaat. Jepulis jep. Aika kovan hinnan perivät yhdestä lisämatkatavarasta, joten päädyimme seuraavaan ratkaisuun. Otamme turvakaukalon ja matkarattaat, jotka menevät tuosta matkalaukusta tai menevät matkalaukun sisään. 

Olimme aluksi ajatelleet ostavamme Baby Joggerin City Mini GT matkarattaat jenkeistä, josta ne saa huomattavasti halvemmalla kuin Suomesta, mutta ne eivät kokoon taitettuna mene matkalaukusta eli ovat liian isot. Sama juttu oli seuraavalla vaihtoehdolla BJ City Mineillä. Sitten bongasin BJ City Mini Zip rattaat, jotka ovat kooltaan tarpeeksi pienet. Jes! Kaikkea samaa kuin GT-mallissa niissä ei ole, mutta piru vie kun menevät pieneen tilaan. Kävimme rattaita katsomassa Ozbabyssä ja kulkivat todella hyvin. Päädyimme siis tilaamaan rattaat heiltä ja tulivatkin parissa päivässä tuohon lähikauppaan. Kirjoittelen myöhemmin tarkemmin näistä rattaista, mutta tässä muutama kuva. Väri on todellisuudessa hieman vihertävämpi ja aika tumma.Kolmas minua jännittävä asia on autossa pitkät matkat meidän V:n kanssa. Hän on kyllä matkustanut usein sellaiset pari tuntia, joista yleensä puolet ajasta nukkuu. Toinen puolikas onkin sitten leikkiä ja huutoa vuorotellen. Jenkeissä olisi kuitenkin tarkoitus matkustaa jokunen päivä (San Francisco - LA - Vegas - SF) ja tämä viidessä päivässä. Aika paljon tarvitsee ottaa leluja mukaan, jotta herra viihtyy. Pysähdyksiä tulee varmaan aika monta myös, mutta siinähän vähän näkee jenkkilää lisää. Automatkalle saa antaa vinkkejä myös! 

Tässä vähän fiiliskuvia matkamme maisemista.
Kuva täältä
Kuva täältä
Kuva täältä
Kuva täältä

2 kommenttia:

  1. Noi matkikset näyttää kyllä tosi näppärän pikkuisilta ja säilytyspussi lentsikan ruumassa on kätevä myös. Lentokentältä saa suojapussin sitten turvakaukalolle. Lentokonematkustaminen sujuu varmasti hyvin, kun siellä sentään voi olla sylissä ja lentoemäntiä saa kyllä hyvällä omallatunnolla lapsiperheet etenkin hätyyttää apuun. Mukaan vaan passi, parit varavaatteet, jotain ruokaa, vaipanvaihtokamat, pari muovipussia (oksuvahingon tms. varalta), pieni lelu ja kirja, ja ehkä särkylääkettä jos noususta tai laskusta tulee kovat korvakivut. Niin, oikeastaan lennolle ei nyt tarvitse kauheesti tavallisesta poikkeavaa, mutta vaan vähän tavallista tarkemmin suunniteltuna ja kompaktisti ja kätevästi pakattuna :) Ja varavaatteet siis aikuisille myös. A kaatoi kahvit mun päälle silloin Aussireissulla ihan alkumatkasta ja J oksensi perillä lentokentällä, että sellaisilla pikkusählingeillä me ollaan selvitty. Täällä perillä selviätte sitten kyllä vaikka joku matkalaukku jäisikin kiertoreitille. Ja tänne löytääksenne huolehditte, että navigoivassa puhelimessa on kunnolla akkua ja paikalliset kartat ladattuna jo Suomessa. Tuo teidän autoilusuunnitelma on kyllä edelleenkin tosi rankan kuuloinen...teettehän jonkun plan B:n :) Täältä Losiin onkin mukava pysähdellä jos ajaa Highway 1stä, LA-Vegas-SF on kuulemma tylsemmät motaripätkät. Mukavia matkasuunnitelmia ja googlailkaa paljon etenkin noita meille tuntemattomampia seutuja (varmaan paljon olettekin jo), näitä laaksoa lähempiä juttuja sitten jo tunnetaankin. Kiva saada teidät tänne ja hauska nähdä vähän erilainen V!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä Kizu! Plan B täytyy kyllä oikeasti tehdä, koska ei tiedä yhtään kuinka V jaksaa matkustaa. Vegasista ollaan hotelli jo varattu, mutta sen saa perua maksutta vielä muutamaa päivää ennen. Losin hotelleja ei olla vielä varattu kun se on sellainen kauhea savotta ja hinnat ovat aika kirpaisevia. Auto varattiin eilen ja maksoi 650e. Niin ja kokeiltiin, että matkarattaan menee kyllä Empun isoon matkalaukkuun, jonka sais lainaksi, mutta tilaa sinne ei sit kauheasti jää muille tavaroille, joten taidetaan tehdä niin, että matkarattaat otetaan vaan niiden omassa kassissa kun se on niin helppo kantaa selässä. Otetaan sit varmaan yksi pienempi laukku, jota ei tarvitse laittaa ruumaan. On kivaa tulla sinne! Teidänkin pojat on kasvaneet varmasti huimasti!

      Poista