maanantai 23. maaliskuuta 2015

Hiekkalaatikko terassille

Kasvien lisäksi olemme miettineet terassia. Suurin mietintä terassissa on siihen upotettava hiekkalaatikko. En ole sellaista koskaan nähnyt, joten mietintää riittää. Tässä muutama kriteeri ja se, miten olemme ajatelleet ne täyttää.

1. Reunalla tulee olla hyvä aikuisen istua ja lisäksi hiekkalaatikon viereen tulee mahtua leluille säilytyspaikka
  • Ratkaisu: Hiekkalaatikko tulee terassin nurkkaan ja sen yhdellä sivulla on terassin kaide ja yhdellä istutusallas. Tuon terassikaiteen ja hiekkalaatikon väliin voisi tulla korotettu istumispaikka aikuiselle. Istumispaikka voisi olla kannellinen laatikko ja se toimisi siis samalla lelujen säilytyspaikkana. Lisäksi pitäisikö hiekkalaatikossa olla joka puolella hieman reunaa vai ei? Sitä ei olla vielä päätetty.

2. Hiekkalaatikon päälle tulee saada kansi, jonka voi asettaa sen päälle esim. talveksi. Kannen päällä ei ole tarkoitus kävellä, mutta se ei saa romahtaa, jos lapsi siitä kuitenkin joskus kävelee tai kun lunta kasautuu sen päälle. Kannen säilytys toisaalla tulee myös tehdä mahdollisimman helpoksi.
  • Ratkaisu: Kansi voisi olla kaksiosainen, jossa keskellä olisi aukko, mistä saisi kiinni kannen ollessa paikallaan. Alla olevasta kuvasta ymmärtää ehkä selvemmin tuon aukon. Kannesta tehdään tarpeeksi tukeva tukipuilla.
Kuva täältä


3. Hiekkalaatikon tulee olla sopivan kokoinen parille lapselle leikkiä
  • Olisko 120cm x 120cm sopiva?

Mitä muuta tulisi ottaa huomion? Saa vinkata! Tässä kuva viime syyskuulta. Aika tyhjältä näyttää, mutta onneksi ensi syyskussa näyttää jo ihan erilaiselta. Kesä tule jo!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti