maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kukkapenkki aurinkoon

Heippa taas pitkästä aikaa! Viimeisimmästä postauksestahan vierähti yllättävän paljon aikaa. Olen pohtinut hirmuisesti tuota meidän pihaa ja siinä on niin paljon mietittävää, että en ole saanut tännekään mitään kirjoitettua. Lähinnä ongelma on ollut se, että haluaisin vaikka mitä, mutta meidän piha ei kovin suuri ole ja haluan, että meillä on myös nurmikkoaluetta. Lisäksi terassi tulee viemään ison osan pihasta. Nyt olen kuitenkin saanut suunniteltua meille kukkapenkin! Tuo kukkapenkki on jo osittain olemassa, mutta tarkoitus on tehdä siitä hieman isompi ja näyttävämpi. Kukkapenkin takana kasvaa syreeniaita ja keskellä on pieni kivi. Kukkapenkki rajataan kivillä. Tässä kukkasuunnitelmani.

Keväällä kukkapenkistä nousee syksyllä istutettuja tulppaaneja (näkyy jo!). Väreinä ovat vaaleanpunainen, lila, fuksia ja valkoinen. Yksi tulppaanilaji on väriä vaihtava Shirley, joten sitä odotan mielenkiinnolla! Kesäkuuta varten istutamme penkkiin ainakin valkoista sammalleimua ja ehkä myös vaaleanpunaista. 

Heinäkuussa alkaa kukkapenkin kukoistus. Kukassa ovat liljat (LA-hybridit Algarve ja Ercolano sekä tarhasarjalilja Rosellas Dream) ja kangasajuruoho. Lisäksi vihreyttä tuo jalokuunlilja Wide Brim.


Elokuussa puhkeaa kukkaan puulilja Pretty Woman (todella korkea lilja), syysleimu Raving Beauty ja jalokuunlilja Wide Brim. Lisäksi Rosellas Dream lilja ja kangasajuruoho jatkavat kukintaansa myös elokuussa. 


Puulilja ja syysleimu jatkavat kukintaansa syyskuulle.

Katsotaan muuttuvatko suunnitelmat, mutta näitä nyt ajattelin. Täytyy vielä mainita, että koskaan en ole puutarhaa hoitanut/suunnitellut, joten voi hyvin olla, että kasvit eivät menesty...pidän kuitenkin peukut pystyssä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti