lauantai 13. joulukuuta 2014

Odotettu parannus

Kun keväällä ostimme ihan uuden paritalon puolikkaan, olimme täysin ihastuneita asuntoomme, mutta tiedostimme jo ennen ostopäätöstä siinä joitain asioita, mitä halusimme muuttaa. Ennen muuttoa revimme parista makuuhuoneesta tapetit pois ja laitoimme tilalle uudet.  Suurimmat epäkohdat asunnossamme olivat kuitenkin terassille kulku ja olohuoneen/keittiön tuuletus. Tilassa ei ollut tuuletusikkunaa  ja terassille kulku oli talon sivulla sijaitsevan etuoven tai sen vieressä sijaitsevan kodinhoitohuoneen oven kautta. Jos oli tarve tuulettaa, se tapahtui avaamalla etuovi. Terassimme ja suurin osa pihastamme sijaitsevat talon edessä ja koimme, että sinne olisi kiva päästä myös olohuoneesta/keittiöstä.



Olemme nyt ratkaisseet nämä kaksi ongelmaa! Terassi on olohuone/keittiön ikkunoiden edessä, joten päätimme vaihtaa yhden näistä ikkunoista oveen. Nyt olohuoneesta on pääsy terassille ja tuuletus onnistuu myös tämän oven avaamalla. Oven saa avattua pienelle raolle ja lukittua siihen. Näin ollen kissoja ei tarvitse eristää tilasta kun tuulettaa. Toki lumisella tai sateisella säällä tuulettaminen näin ei ihan optimaalista ole, mutta mahdollista kuitenkin. 



Meidän ikkunat ovat Skaalan, mutta päädyimme ovessa Tiiviin. Saimme Tiiviltä paremman tarjouksen ja täytyy myöntää, että myyjä oli myös aktiivinen. Voin onnekseni todeta, että olen tyytyväinen asentajien palveluun. Toinen heistä teki 14 tunnin työpäivän ja jätti pikkujoulut väliin. Tekivät myös erittäin siistiä työtä.



Ovi toi jotenkin kotoisamman tunnelman olohuoneeseen. Ainoa häiritsevä asia on tuo askellista. Siinä on kahta eriväristä puuta ja kaukaa katsottuna vaaleampi näyttää jopa muoviselta. Maalaamme sen luultavasti valkoiseksi.



Ei muuten ole pahemmin lunta tupruttanut täällä, mutta eilen kun ovi tuli ja tiedossa oli iso aukko seinässä, niin tottahan toki sitä lunta sitten satoi. Ihanaa viikonloppua! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti