torstai 22. tammikuuta 2015

Pihasuunnitelma vol. 1

Meidän on tarkoitus tehdä meille viihtyisämpi piha kesällä. Tällä hetkellä pihassa on nurmikkoa, soraa ja terassi. Lisäksi istutimme pihaamme viime kesänä kääpiöomenapuun ja päärynäpuun sekä pihassa olevan pienen kiven ympärille kuunliljoja, kangasajuruohoja, liljoja ja tulppaaneja. Yhteen kohtaan nurmikolle upotimme loput tulppaanit ja helmililjoja. Naapurin ja meidän tontin rajalla kulkee syreeniaita, joka istutettiin myös viime kesänä. Siinä pihamme lyhykäisyydessään.

Muokkasin hieman kuvaa meidän etupihasta ja tässä suunnitelmamme tai minun näkemykseni siitä. Käytin Paint-ohjelmaa, joten mitään huippuhienoja näistä ei tullut. Ja tässä on vain osa etupihaa, mutta tähän tulee se suurin muutos. Tältä näyttää nyt. Tosin sen verran vanha kuva on, että ovi puuttuu.


Tässä terassi, kaiteet ja hiekkalaatikon paikka. Tarkoituksena on upottaa terassiin hiekkalaatikko V:lle. Tuo kohta on varjoisin meidän etupihalta, joten sen vuoksi paras paikka hiekkalaatikolle.


Terassin eteen tulee iso istutusallas, johon laitamme tuijia ja ehkä jotain maanpeittokasvia. Ison istutusaltaan viereen tulee matalampi allas, johon olen suunnitellut alppiruusua. Sen vieressä on vielä pieni istutusallas, johon tulisi ehkä kesäkukkia. Tuonne talon viereen on ajatus laittaa tomaattia kasvamaan ruukkuun. Nuo tolpat ovat valaisimia.


Laatoitamme kulkuväylät ja laataksi olemme valinneet Ruduksen Tosca-laatan mustana. Nurmikon rajaan laitetaan sitten jotain eriväristä laattaa. Tässä kuva, jossa väri on ehkä lähempänä todellisuutta ja kuva laatoista Ruduksen sivuilta.


Kuva: www.rudus.fi
Pihaan tulee muutakin, mutta siitä myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti