maanantai 27. heinäkuuta 2015

Liljat ja ruusut...ja se jänis

Heippa!

Pihalla kukkii vaikka sää on mitä on :/ Viime viikon lopulla ensimmäinen lilja puhkesi kukkaan ja nyt on jo monta kukkaa piristämässä kukkapenkkiä. Tämä on se Rosellas Dream-lilja, jonka istutin viime syksynä. Muut liljat eivät ole kasvaneet samaa vauhtia, mutta joitain nuppuja näkyy jo. Pituudesta tosin puuttuu todella paljon. Miksiköhän?


Olen nyt heinäkuun aikana saanut myös kokea puutarhan huonoja puolia...nimittäin kirvat ja sen samperin jäniksen. Kirvat olen saanut taltutettua kohtalaisen hyvin, mutta tuo jänis se vaan popsii meidän ruusuja muurikivialtaasta! Ja on se maistanut syreeniaitaakin laittamalla yhden pensaa matalammaksi kuin muut. Viikonloppuna oli sitten katkaissut yhdestä Schneewitthcen-ruususta kaikki pian aukeavat nuput. Se kyllä harmitti, koska yhtään kukkaa en siitä ruususta ole vielä auennut. Odotus siis pitkittyi taas. Jänikselle tein eilen tabasco-cocktailin, jota suihkuttelin ruusuihin...katsotaan tehoaako.

Jäniksen uhriksi joutunut ruusu
Onneksi jonkin aikaa on jo kukkinut kolme muuta ruusua. Kesäkuussa istutetut Louise Odier ja Fairy sekä aikaisemmin jo tänne päässyt John Cabot. Olen aivan ihastunut tuohon Fairy-ruusuun! Se on jotenkin niin herkkä ja kaunis. Meillä se pääsi toisen kuolleen John Cabotin paikalle kukkalaatikon säleikköön kasvamaan vaikka onkin maanpeiteruusu. Hyvin näyttää tuossakkin tomivan. Paremmin se minusta tuohon sopii kuin John, jota ei millään saa suunnattua kasvamaan minne päin haluaa.

Fairy
John Cabot
Louise Odier on kukkinut isoilla vaaleanpunaisilla kukillaan hieman yli viikon. Muutaman nupun jänis on siitäkin varastanut. Argh! Kovin kauaa ei Louisen kukat kauniina pysy, mutta osa syy on varmaan nämä sateiset kelit. Tässä ruusussa oli muuten  ne himpskutin kirvat.

On sillä kokoa! Louise Odier juuri avaamassa nuppuaan
 Louise Odier täysin avautuneena
Mukavaa alkanutta viikkoa! Toivottavasti nähdään tällä viikolla aurinkoa enemmän ja pilviä vähemmän! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti